måndag 19 oktober 2009

Vi är på gång!

Hej alla Långöringar.

Arbetet i vår styrelsen börjar nu ta form. Vi har konstituerat oss och nedan följer en beskrivning av våra olika funktioner i styrelsen:
Peter samordnar som ordförande, med Owe som vice. Mats axlar kassörskapet och LEA ansvarar för vårt arkiv på Alamedan med utskick av beställda medlemsnålar och litterära alster samt tackbrev till donatorer mm. Lars har den viktiga uppgiften att distribuera rekryterings- och senare även tackbrev till nyanlända medlemmar i föreningen. Den uppvaknade USA gruppen leds av Johan, som även ansvarar för översättningar till engelska av utskick mm. Kerstin är vår sekreterare på distans medan AnnaCarins och Britas andar svävar över föreningens förträffliga hemsida. Sist med inte minst Arne, Bertil och Sture vilka alla gör storartade insatser för den av vår förening viktigaste funktionen, nämligen släktforskningen.

Hösten stora händelse blir det allmänna brev som distribueras våra medlemmar under julveckan. Vi redovisar där den externa revision som utförts av föreningens bokföring under 2000-talet, diskuterar hemsidan med dess innehåll samt den mer aktiva utlandsforskningen, tillsammans med ett upprop från vår USA grupp.

Jag själv kommer att de närmsta veckorna tjänstgöra på ett sjukhus i Johannesburg, RSA, men är förstås tillgänglig via vårt Gmail, denna fantastiska globala uppfinning!

Hälsningar:
Peter

1 kommentar:

Bertil sa...

Vi är på gång! Det är ljuv musik för alla som älskar släkten. När jag tänker tillbaka tre år i tiden så kunde skillanden då och nu inte vara större. Nu har vi ett gäng som jobbar åt samma håll, med goda förutsättningar, ett starkt växande släktregister och en en kritikerrosad hemsida.Jag är övertygad om att det kommer att väcka och inspirera våra medlemmar när de ser att "Vi är på gång". Vad kan man mera önska? Jo, möjligen att kontaktvägarna blir än mer väloljade,och att vi kommer igång med att söka
"bortkomna" släktingar i AllGen och svenskättlingar i USA.Lycka till med det!
Sammantaget är dett något stort, en ny epok i släktens historia. Jag tror att Hjalmar ler i sin himmel!
Hälsningar
Bertil