söndag 13 september 2009

Nya tag.

Hej alla Långöringar.

Det var ju inte utan viss bävan jag accepterade uppdraget att axla ordförandeskapet i föreningen. Vår förening bär stolta traditioner efter Hjalmar Berglunds pionjärinsatser för mer än 40 år sedan.

Som alla vet var ju föreningen hösten 2008 mycket nära kollaps. Bertils fantastiskt idoga arbete inom valberedningen ingav hopp om att en styrelse skulle kunna få föreningen på fötter igen. Jag tror att han har lyckats.

Styrelsen har nu träffats två gånger och kunnat dela upp arbetet mellan sig.
Owe Birgersson, med stor föreningsvana blev vald till vice ordförande. Efter diskussioner har nu Mats Carlsson, vår trygge polis, axlat kassörskapet efter Rikard Bergström. Lasse Andersson, stor publicist, har tagit på sig ansvaret att stå för utskick till våra medlemmar, ex.vis värvnings och tackbrev. Kerstin Malosi Bjurman känns som en trygg sekreterare på distans.

Glädjande är det även med våra suppleanter, Lars Eric "LEA" Andersson som med stort engagemang ansvarar för försäljning av medlemsmatriklar och nålar mm., och Johan Melvinsson som med goda språkkunskaper kommer att koordinera vår verksamhet mot USA och våra amerikasläktingar.

Brita Wanngårds insats för vår hemsida är otroligt imponerande och vi hoppas alla, att våra medlemmar upptäcker denna fina möteplats och kommunicerar med varandra och med oss i styrelsen därigenom. Anna-Carin Sagrelius vår webbsekreterare, är till stor hjälp med att hålla hemsidan uppdaterad.

Sist men inte minst finns det nu och som nästan alltid tidigare, tre personer, som lite i det tysta, egentligen är föreningens ankare. Bertil Petersson, Arne Olsson och Sture Karlsson bidrar kontinuerligt med sin forskning och upptäcker hela tiden nya släktingar och potentiella medlemmar till föreningen. AllGen listan innehåller ju nu mer än 13000 individer.

Så, jag hoppas att jag har möjlighet att föra föreningen framåt mot 2012. Vi är ett bra gäng som nu styr skutan.

Peter Andersson, ordförande i Föreningen Långörasläkten.

1 kommentar:

Bertil sa...

Peters artikel med rubriken "Nya tag" värmde hjärtat Äntligen har de drömmar och visioner om hur föreningen skall kunna utvecklas börjat skönjas.Givetvis är det min primära önskan att få bekräftat att just de personer som jag i egenskap av en enkel valberedningsarbetare föreslagit skall var den allra bästa besättningen för att att utveckla föreningen. Det är samma känsla som en lagledare har nr han sätter ihop laget inför en viktig match. Det har börjat bra. Webbgruppen har arbetat hela sommaren och gjort ett föredömligt arbete med www.langoraslakten.org. Vi kommer att ha helt nya förutsätttningar att på nätet hålla kontakt, dels med alla våra funktionärer men vad som är lika viktigt, hålla en tvåvägskommunikation och nära kontakt med föreningens medlemmar. Styrelsen och resurspersonerna har genom Brita och Anna-Carins insatser fått helt nya verktyg för att bedriva ett rationellt föreningsarbete
Styrelsearbetet och hemsidan som verktyg i föreningsarbetet har bara startat men inriktningen är solklar och det bådar gott för framtiden. I starten måste vi, som jag se det, se till att alla funktioner och uppdrag är "inoljade" och fungerar optimalt.I ett vinnande lag gör alla sina uppgifter efter bästa förmåga och glädjen med framgångarna delas av alla.
Utöver de handplockade kompetenta medarbetare som Peter nämnde har vi startat en grupp som forskar efter ättlingar till de 150 släktingar som emigrerat till USA. Ett sännande projekt som Myrna Smitt och Jan-Allan Mårtensson lovat starta inom kort. Det är allas vår uppgift att stödja dem i detta värdefulla arbete. Det är vägen mot målet som är mödan värd. Om allt vore klart så fanns ju inget att tillägga.
Finns det några problem eller oklarheter om hur vi skall lösa uppkomna problem så lyft fram dem i diskussionen så knäcker vi det tillsammans.
Jag tror och litar på den här konstellationen-
Om jag har fel så skulle jag se det som ett personligt misslyckande.I de här frågorna så tror jag att Arne ser på dem på samma sätt.
Lycka till, jag följer dirt arbete som du ser här till höger.